Inhoud (Ovl)

  1. Nieuws en mededelingen
  2. Gulden Spot algemene informatie
  3. Theatercheques & Kortingen
  4. Regisseurs
  5. Websites theatergroepen
  6. Vieringen
  7. Theaterkalender
  8. Vraag en aanbod
  9. Contact provinciaal bestuur en medewerkers
  10. Infowijzer (nieuwe versie dd 03/02/17)


Gaston Martens 50 jaar overleden in 2017

Op 10 mei 2017 zal het 50 jaar geleden zijn dat toneelschrijver Gaston Martens overleed. In zijn geboortedorp Zulte wordt dat in 2017 dan ook herdacht met allerlei activiteiten doorheen het jaar.

OPENDOEK Oost-Vlaanderen wil dit even onder de aandacht brengen en, op vraag van de archivaris van de theaterstukken van Gaston Martens, de Vlaamse toneelverenigingen aanzetten om weer eens een stuk van Martens te programmeren in 2017.

Hoeveel van die verenigingen hebben niet ooit hun grootste successen geboekt met werk van deze toneelauteur, zoals 'Paradijsvogels', 'Het dorp der Mirakelen', 'De blijde begraving van Klakke Verdoest', 'Leentje uit 't Hemelrijk', 'Prochievrijers', enzomeer.

Dhr. André De Poorter doet ook een oproep voor het verkrijgen oude affiches over opvoeringen van Martens-stukken. Heb je er nog ergens liggen stuur ze hem dan tegen vergoeding op. Ze zouden dienen als aanvulling van zijn archief maar ook voor een Gaston Martens-tentoonstelling in 2017.

Onder deze link staat een volledig overzicht van wat er rond Martens allemaal te gebeuren staat dit jaar.

Nog meer info is te vinden op www.gastonmartensarchief.be.

Zijn adres: André De Poorter - Gaston Martens Archief

Apostelhuizen 95/002 te 9000 Gent

tel: 0473 76 13 44  -  drepo@telenet.beVIERINGEN

Bij Forum 77 werden volgende medewerkers gevierd op 28 januari 2017:

Eric Bracke: 40 jaar medewerker en ere-voorzitter, Linda Neyt: 40 jaar medewerkster, Annemie David: 40 jaar actrice, Patrick D'Hollander: 25 jaar medewerker, Ulrika Buyle: 25 jaar medewerkster en Walter Buyle: 25 jaar medewerker. Proficiat!

Je kan het ons steeds laten weten als er iemand in je vereniging meer dan 25 jaar actief is. Meer details zijn te lezen in de infowijzer.

 


OVERLIJDENS

Op 23 oktober 2016 overleed op 57-jarige leeftijd Marc Denys. Hij was een erg gewaardeerd lid van Koninklijke Toneelvereniging 'Nieuw Leven' uit Aalst.

Bert Pauwels, gewaardeerd lid van Koninklijke Toneelgilde 'Hoger Op' uit Aalst, overleed plots op 12 december 2016 op de leeftijd van 51 jaar.

 


 

 

 THEATERCHEQUES - OPENDOEK LIDKAART IS GELD WAARD!
Tal van aangesloten groepen kennen een korting toe aan OPENDOEK LEDEN op vertoon van de lidkaart en aanvaarden de OPENDOEK THEATERCHEQUES ( klik hier voor de volledige lijst ).

 Je kan je groep opgeven om op de lijst gezet te worden. Bel, mail of schrijf naar het provinciaal secretariaat.


free directory
antwerpen brabant limburg oost-vlaanderen west-vlaanderen corner