Plankton Theaterbib Landjuweelfestival Spots op West Toneeltgemee Van Stoel tot Stoel Figurentheater Theaterkalender Theatercursussen corner

OPENDOEK krijgt een nieuw logo en een nieuwe baseline: ‘Passie voor theater’.

Het nieuwe logo weerspiegelt de openheid van OPENDOEK. We staan open voor alle personen, voor alle theaterstijlen, voor nieuwe ontwikkelingen, kortom voor iedereen met passie voor theater.

We vragen om vanaf nu alleen nog dit nieuwe logo te gebruiken wanneer je communiceert namens OPENDOEK. Het oude logo vervalt.

Je vindt het nieuwe logo in alle bruikbare formaten op onze downloadpagina.

Dankjewel allemaal!

OPENDOEK dankt de stad Mechelen, de partners in Mechelen, de gezelschappen en alle medewerkers en vrijwilligers die de vernieuwde editie van het Landjuweelfestival tot een overtuigend succes maakten. Dankjewel allemaal! We zien elkaar volgend jaar, in Oostende!

Ziehier een korte terugblik in sfeervolle beelden.

Nuttige contacten

Ben je op zoek naar andere cultuurorganisaties, naar uitleendiensten van technisch materiaal, naar een speel- of repetitieplek, naar verhuurdbedrijven van theaterkostuums of naar meer informatie over cultuurbeleid?

Snuister door de nuttige contacten die we voor jou verzamelden.

WERELDVERTELDAG 2017
TRANSFORMATIE
 
Dit jaar gaat de Wereldverteldag door op zondag 19 maart om 14 uur in De Grote Post te Oostende. We heten jullie graag welkom als verteller of luisteraar. Het thema van 2017 is TRANSFORMATIE, een fantastisch thema met een waaier van mogelijkheden!

Wil je die lentedag aan zee een verhaal komen brengen op ons podium en de harten van je publiek veroveren? Wil je zelf een vertelmoment organiseren? Laat het ons weten, wij zetten je vertellement graag online! Mailen naar: annie.schelfout@telenet.be

Meer info vind je hier

OP&doek POLL

De redactie van OP&doek houdt voor elk nummer van het magazine een poll.
Duid bij onderstaande vraag één antwoord aan dat je voorkeur geniet. De resultaten lees je in het volgende nummer!

Cursusaanbod voorjaar 2017

Zin in een fijne theaterbeleving? Neem deel aan een cursus soundscaping, focus op teasers, bewegingsexpressie, improvisatie, stemtechniek of leer decors bouwen met gerecupereerde materialen…dit zijn maar enkele van de vele  mogelijkheden. Scherp je zintuigen en ga ervoor!

Je kan meteen hier inschrijven!

Nieuwe voorzitter en ondervoorzitter

Na 16 jaren bezielde leiding beëindigen Rob Van Genechten en Marc Handsaeme hun mandaat als voorzitter en ondervoorzitter van OPENDOEK. Vanuit hun pionierswerk groeide OPENDOEK uit tot het koepelorgaan van het amateurtoneel.

Op 6 december gaven zij de fakkel door. De algemene vergadering verkoos Kristof Lataire en Ellen Stubbe om de taak van voorzitter en ondervoorzitter op te nemen. Met dit duo kiest OPENDOEK resoluut voor verjonging. Samen hebben ze de ambitie om OPENDOEK te blijven inspireren en verbreden en grenzen te verleggen. Onder hun leiding wil OPENDOEK een inclusieve, duurzame, diverse en professionele organisatie zijn.


antwerpen brabant limburg oost-vlaanderen west-vlaanderen corner